Снимка: БулфотоОбщина Перник доста е закъсала. Тя трябва да погаси неотложни

...
Снимка: БулфотоОбщина Перник доста е закъсала. Тя трябва да погаси неотложни
Коментари Харесай

Кметът на Перник поиска общината да изтегли заем от 3,5 милиона лева

Снимка: Булфото

Община Перник много е закъсала. Тя би трябвало да погаси неотложни отговорности. Това наложи кметът на града да прибегне до решение, което надали ще се хареса на данъкоплатците.

Станислав Владимиров иска локалният Общински съвет да даде единодушие общината да изтегли овърдрафт с оптимален размер 3.5 млн. лева Парите са нужни за разплащане на просрочени отговорности.

Поради Covid рецесията, финансовото положение на общината не е положително и това затруднява естественото й действие, се споделя във импортираната от кмета докладна в Общински съвет, съобщи БНР, представено от Novini.bg.

Освен единодушие от страна на съветниците за овърдрафт, Станислав Владимиров настоява за бъде взето решение и за поемането на нов безлихвен заем от централния бюджет на стойност 4.2 млн. лева, с който да бъдат върнати остарели заеми към бюджета, чието възобновяване не е допустимо в границите на настоящата година. Ако старите заеми не бъдат възобновени общинският бюджет ще бъде усложнен с спомагателни заплащания и наказания. Двете докладни са импортирани в Общинския съвет и ще бъдат прегледани на идната ноември сесия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР